in umeå

Det händer mycket saker "hemma" i Umeå nu. Jag känner mig inkluderad och uppdaterad, mer uppdaterad än på länge! go peeps!
Tummen upp!

privilege

Hej. Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva. Just nu sitter jag in the senior lounge. Ett ställe där typ bara seniors får hänga! På skolan alltså. Jag kom tidigt till skolan för att Alexis behövde jobba på ett kemi-labb (?) och sitter därför här nu. Det är skönt att vara senior. Vi får mycket mer frihet än de andra årskurserna, vi får tränga oss i matkön och efter lunchen får vi spatsera fritt i korridorerna. Vilket man egentligen inte får. Efter lunchen sätter sig alla i en korridor och väntar på att klockan ska ringa. Längst bort i korridoren, i korsningen till en annan korridor sitter en lärare som ser så att man inte går till någon annan korridor. Vars är friheten? Tur att man är senior då!;)


Jag har mamma och pappa runt halsen idag ♥

i am a proud girl from SWEDEN

OMG, shit pommes vilken lång dag...Jag ska från och med nu sluta klaga på långa dagar. Hur som helst. Slutade skolan en timme tidigt idag eftersom vi hade tennis-meet borta idag och var tvugna att åka buss i en timme innan vi kom till slutdestinationen. Kallt som attans har det varit idag också. Det har blåst näst intill storm (inte rikigt men nästan). Jag satt inlindad i min fina USA-filt medan jag väntade på att få spela. Väl på planen blåste bollen dit jag inte ville och jag och Anne (utbytesstudent från France) förlorade. Jag skulle kunna skylla på att det var hennes första match men det ska jag inte. Vi gjorde ett bra jobb efter lång väntan i kylan.
.
Efter vi hade lirat klart och alla andra hade spelat tog vi drive thrupå subway och jag tog (som vanligt) steak and cheese med south west och tänkte på mina älskade vänner hemma i Sv. Det är det enda alternativet juuu!
.
Jag är numera en STOLT svensk medborgare. Jag älskar sverige och jag älskar det svenska språket. Jag älskar Wasa knäckebröd. Det är något som jag saknar oerhört mycket. Det som är så konstigt är att jag nästan aldrig åt knäckebröd i sverige men nu vill jag ha! Hör och häpna så finns det tydligen här också! Jag ska ta en sväng förbi på Hywee och leta i brödhyllorna efter Wasa-knäckebröd!!! På vägen hem körde vi förbi på hywee (och letade knäckebröd men hittade inget på just den affären) men vi hittade Kellogs Special K och fiiiil! Jag längtar till frukost imorgon!
.
Jag är trött och ska sova. Puss

homecoming day 5

Här kommer sista dagen av den underbara homecomingveckan! Klädkoden denna dag var black and blue (skolans färger). Grejjen den dagen är att ha på sig en av footballs-killarnas tröja. Så de flesta tjejer hade på sig en killes tröja. De som inte hade de hade svart och blått eller om man som jag, är cheerleader så har man på sig sin cheeruniform :) Fredagen är den enda dagen då skolan inte är som vanligt. Vi hade 5 lektioner istället för 8, men vi slutade inte. Istället var det en parad som gick genom staden där folk stod och vinkade till bland annat alla utbytesstudenter! Jag kände mig som en kunglighet..nästan. Efter det hade vi pep-fest som vi cheerleaders höll i. Efter det en kort tennispractise för att sedan byta om till cheeruniformen igen. Jag och Azliey bytte om och sminkade oss och sedan träffade vi resten av tjejerna och käkade tillsammans..med resten av Sherburn. Varje år anordnar skolan en chilisoup supper. Alla seniors säljer biljetter för att samla ihop pengar till klassresan som ska göras i maj-april. Hur som helst. Efter det gick vi och vilade lite, sminkade oss och sen var vi redo för homecominggame!!!
Killarna gjorde ett toppenjobb och vi vann!! Efter det var det dance i skolan till 12 då vi tog bilen hem och sooooov.
.
Pics-

feel free to borrow

Om någon mot förmodan vill låna min Sex And The City-box, min Ipod eller kanske min fejkpälsväst som hänger i garderoben hemma i Umeå och samlar damm...Varsågod!

Sitter fortfarande i soffan. Nu ser vi på Grease och Alexis kan alla repliker...haha.  ändrade planer. vi ska till subway!

Profiles in Courage

Sitter i soffan och försöker skriva klart min uppsatts om Hillary Clinton. Det går sådär... Annars så har vi varit i kyrkan idag. Det är ju trots allt söndag och det innebär att vakna kring 7- halv 8 och sedan iväg till kyrkan för att svamla något om gud på engelska i en timme halvt sovande. Jag ska försöka skriva klart min uppsatts och sedan hitta på något spännande. Är lite sugen på att köra lite 4-hjuling idag :)


avbrott

Nu blir det ett litet avbrott med homecoming. Jag och Alexis ska snart iväg till Liz för att käka middag och sedan gå på bio! Vi ska se Fame! och jag är taggad till 1000! dansfilmer är min grej! Puss på er där hemma!

homecoming day 4

Hänger ni med?
Nu till dag 4. Torsdag och decade-day. Vilket innebar att man skulle klä sig från 60-tal, 70-tal osvosv. Jag hade på mig garys basketballuniform som han hade när han lirade basketball under High School. Vissa sattsade lika mycket under denna dag som under alla andra dagar. Vissa tröttnade lite under veckan och orkade inte riktigt sattsa de sista dagarna, andra gjorde helt tvärt om. Pep-festen denna dag var hur kul som helst. De bilderna :)Hur som helst. Efter skolan, tennis och cheerleading till 9. Som ni kanske märker, om ni orkar läsa mina beskrivningar av dagarna, så ser en dag ut precis som den andra...Det är det man kallar vardag och rutin!
Okej. detta var vad man skulle göra på denna dags pep-fest. Vira tejp runt din partner (men den klistriga (?) sidan utåt). Den som är tejpad ska gå skottkärra till andra sidan  (där ballongerna är på bilden) och klistra fast så många ballonger som möjligt på tejpen och gå skottkärra tillbaka. Det var sjukt kul för oss som inte var med ;)

homecoming day 3

Dag tre, onsdag. Dagens klädkod var costumeday, vilket innebar att man kunde klä ut sig till nästan vad som helst. Kvällen innan hade jag ingen aning om vad jag skulle klä ut mig till men tillsammans kom jag och min familj på att jag skulle vara farmare! toppen ju! Dorothy gick ner i källaren och hämtade upp massa saker som gjorde mig till en farmare! Själva skoldagen gick fort och efter skolan hade jag....wait for it, wait for it. Tennis. För ovanlighetens skull ;) Efter träningen for vi hem och duschade käkade osv. Sen vidare till Karen. och efter det vidare till Alyssa där halva skolan befann sig för POWDERPUFF!!! Något av det roligaste jag varit på, dock konstigt. Powderpuff är när seniotjejerna (svarta) spelar football mot juniortjejerna (vita). Utan skydd och nästan inga regler. En tjej vrickade foten och en annan tjej bröt nyckelbenet. Innan vi skulle fara tvekade jag på om jag ville med eller inte. Jag är glad att jag for. Det var nog enda chansen att se tjejer spela football!
Powderpuff-

homecoming day 2

Dag två på denna homecomingweek var classcolor day. Jag tycker nog att det var den roligaste dagen av alla. Varje årskurs fick en färg var och i den färgen ska man gå klädd. Freshmen- Grått. Sophomore - Lila. Juiors- Grön, Seinors-Roooosa! haha. Shit vad kul det var att komma till skolan den morgonen och se hur galna alla är! Vissa gick fullt ut och andra inte. Jag körde på rosa mjukisbyxor (som jag btw har på mig nu), och min gråa älskade hood och en rosa hårig hatt. Under den dagen hade vi åter igen en pep-fest, som gick ut på att alla årskurser hade fått en melodi och utifrån den skulle man skriva en text till the game on friday. funfunfun! Efter skolan den dagen hade vi tennispractise i Trimont vilket innebar att hoppa i den gula skolbussen till Trimont, träna, hoppa i bussen tillbaka till Sherburn för att titta på annan tennis och sen på cheer i två timmar. Den dagen var jag hemma vid åtta. Det var nog den tidigaste kvällen jag var hemma denna vecka..haha. Lååååånga dagar!
me and raffi (utbutesstudent från österrike)

homecoming day 1

Okej. Varje dag denna vecka har vi haft olika dress updays där man ska klä sig på ett speciellt sätt. Det började i måndags med twin-day. Det är ganska obvious att twin-day går ut på att man ska ha en tvilling. Jag hade inte bara en tvilling utan 7 st! Vi hade superkul hela dagen och gick omkring med blöja, tutte och en gullig hatt på huvudet. Varje dag har vi även haft en pep-fest. Det är när hela skolan samlas i the gym för att tagga inför hela veckan! I måndags höll vi, cheerleaders i the pep-fest. Jag kände mig en aning lost men hängde med så gott jag kunde :) Efter skolan hade vi tennis men eftersom att det hade regnat tidigare under dagen och tennisbanorna var blöta kunde vi inte gå ut på banorna på en gång. VI gjorde istället skyltar till the parade (berättar mer om den sen) och tränade på våran pep-song som vi skulle framföra senare på kvällen. Efter tennisen skyndade vi oss hem för jag var tvungen att göra mig redo inför cornation. Ja, cornation. Vi satt uppe på scenen i en och en halv timme och väntade. Tur att vi satt och att vi inte behövde stå. det hade dödat mina fötter. Jake och Alaina blev king and queen! Dom är verkligen söta tillsammans! Efter det var det bonfire och dance och sen hem och sova vid 11! Lång men kul dag!
Cornation:
Lite bilder från cornation. Jag fick låna en klänning av Nicks fru Rachel. Skönt att inte behöva köpa en ny när jag ändå bara kommer använda den en gång.

Here we go

Helo. Idag ska jag försöka sammanfatta homecoming-week i några blogginlägg. Jag har varit sjukt upptagen men det har varit kul! :)

snabbt

Sitter pa skolan. Fredag idag och sista dagen av homecoming idag! Jag kommer inte komma hem forns seeeeeent ikvall. Jag beklagar att jag har varit dalig pa att blogga i veckan. Men pa lordag kommer det mycket! Bilder osv fran denna galna vecka! Mest troligtvis kommer nasta vecka bli lika dalig nar det kommer till bloggen. Sorrry. VI har tennis VARJE dag nasta vecka. inklusive saturday and sunday... Nu ska jag forstatta skriva om Hillary Clinton och courage. Puss

@ school

På study hall just nu. Jag tog med datorn enbart för att Frida ville låna den men hon är sjuk. Jag ska plugga matte nu. Vi har prov imorgon..................................Kill me!

to much USA, to little time

Jag har oerhört mycket saker att dela med mig av men tiden finns inte. Kom hem kl 8, gjorde läxa, satt och samtalade med min family (här i USA), fixade inför imorgon, duschade och städade lite på rummet (dvs plockade undan alla kläder på sängen). Imorgon ska jag vara farmare på skolan..hehe. Nu ska jag kika på Reidar Rovas filmer på Facebook från älgjakten och sen sova. Godnatt peeps!

4-wheel

Dorothy har lärt mig köra deras fyrhjuling och jisses vad kul! Jag är en utmärkt förare om jag får säga det själv! Annars så har jag skypat med pappa och Louise. Pappa ville prata med Dorothy så jag ropade på henne och där satt vi. Jag och Dorothy här i USA och pappa och Louise i Sverige!  Svenska blandat med engelska, bra engelska och dålig engelska.

new member

" I want to welcome a new member to our church. She is an foriegn exchangestudent from Sweden. Johanna Rova. Give her a hand". Pastorn ger mig tecken att resa mig upp, vilket jag gör och alla applåderar. Omg. Det var mycket oväntat och för tidgit på morgonen för det.  Hur som helst. Planer för dagen är plugga, städa och prata med älskade far på skype när han har kommit hem från älgjakten!

Nick's 24th birtday

Tjenis. Klockan är över 12 och jag borde egentligen sova med tanke på att vi ska upp imorogn och gå till kyrkan. Kl 8.00 börjar gudstjänsten eller vad man ska kalla det.  Hur som helst så har det varit en toppenkväll, with my sister(s). Jag Liz och Alexis har hängt. När jag mailade med Dorothy innan jag kom till USA sa hon att Liz kommer vara som en syster till mig. Men konstigt nog så har hon inte varit hos oss så mycket. Det ska det bli bättring på har vi bestämt! Vi såg första halvtimmen av Dirty Dancing (en film som jag inte hade sett innan. Shame tyckte Alexis) och sen tänkte vi åka till Nick B-party men det visade sig att vi var en timme tidiga. Eftersom vi redan satt i bilen åkte vi till NuMart och köpte glass (B and J) och godis och åkte sedan hem igen och fortsatte se på filmen. Efter ett tag ringer Gary och undrar om vi ska komma till partyt, vi pausar filmen och kör dit. På vägen dit stack jag upp huvudet genom takluckan och skrek. Ljuvlig känsla!  Väl framme gav jag och Liz vår present till Nick. Han bara skrattade! Vilket han alltid gör! :D Det blev lite linedance, cup cakes, och mer dans. Trevligt! En aning familjedrama också. Hur som helst. NU ska jag sova.
.
pics;
Cow-boy theme!
Rachel (Nicks wife) och Nick som precis har blåsit ut ljusen!
Party med röda muggar!!
Vi fick dricka Mountain Dew.

shoes

Converse här kostar ca 300 (!) kr. Sug på den ni! Det blev ett par svarta höga denna gång. Ellen min älskade, du borde komma hit och köpa lite converse..Vad sägs?
.
De andra skorna ska jag ha på conration..om jag kan gå i dom vill säga!  he-he

roadtrip

Yeei. Jag älskar att åka bil med kompisar!! Vi har som sagt varit och shoppat idag! Jag kom hem med två par skor. Ett par converse och ett par heels. Lite annat som ska användas till Homecoming week och alla olika utklädningsdagar. Under homecoming-week är varje dag speciell, varje dag har ett tema och man ska klä ut sig. Måndag är twinday då jag och 7 andra tjejer ska klä ut oss till babys. Tisdag är class color day då alla årskurser har var sin färg och ska klä sig i den färgen. Seniors är pink...JAG passar INTE bra i ROSA! men har hur som helst köpt ett par rosa mjukisbyxor (ja, folk har mjukisbyxor på skolan all the time) och ska försöka hitta något annat rosa. Onsdag är decadeday och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig...Torsdag är costumeday, och jag har återingen ingen aning om vad jag ska ha på mig...Men det löser sig nog. Fredag är black and blue day (skolans färger) och jag tror att alla cheerleaders ska ha på sig sina cheeroutfits. Dock inte säker men det löser sig. Oj, tillbaka till idag. Vi köpte alltså babysaker, haha. På vägen hem åkte vi förbi Liz's cabin och kollade läget där. Väl hemma testade jag skorna tillsammans med klänningen och det kommer bli kung! Jag har även skypat med älskade familj hemma i SVerige! Puss på er. Nu ska jag hitta något att ha på mig på Nicks birthdayparty ikväll.

dear dad

Jag måste säga att min gamle far gör mig mycket stolt. Sen jag tog mitt pick och pack och flyttade hit har han varit den som kommenterat mest här på bloggen (vilket gör mig glad). Han har skaffat facebook där han lägger  upp massa filmer från svampplockning osv. Han har skaffat skype och webkamera. Ja, gamle far! Jag längtar verkligen tills du kommer hit till mig!
Från ett till annat. Jag har klagat (i mitt huvud) på att jag inte kommer få så mycket sömn denna helg men vad gör jag?. Jag ställer klockan på halv 8 när jag kan sova till halv 9 utan problem. Jag får skylla mig själv. Magen skriker efter lite mat nu. Som vanligt ska jag göra min havregrynsgröt med kanel och socker. Det äter jag varje morgon!  Ha en bra lördag!

we want the ball.


me as a cheerleader!

Jag gissar att de flesta fredagskvällar kommer se ut så här. Jag hoppas dock på mer deltagade i alla cheers. Jag var med ett litet tag men sen satte jag mig och tittade på. Det var ganska långtråkigt men jag är astaggad på framtiden! GO MAVERICKS!!! :D Nu ska jag sova. SKa upp tidigt imorgon för att Liz och tjejerna kommer förbi och sen far vi till Spencer och shoppar!
Videoklipp kommer. Godnatt

@ school

Heloo. Sitter just nu på skolan med min babylaptop. Den fick mycket uppmärksamhet nyss ska ni veta!  Har study hall men har inget att göra, eller jag har saker att göra men det kan jag göra under helgen...eller liknadne :) Jag pratar hellre med mina älskade i Sverige! Jocke klagade på att jag bloggar för lite men jag ska berätta för er att det finns ingen tid. Igår kom jag hem halv 9 från tennisen. Då åt vi "middag" och efter det gick jag och duschade, pluggade och sov. Thats pretty much how the days look like. I onsdags hade vi träning till halv 6. Jag och Alexis for hem och duschade och sen till Fairmont för att käka middag och köpa lite nödvänding på wal-mart. Vi käkade på  där vi hade bestämt träff med Nick. Nicks fru Rachel jobbar där och vi fick supergod mat och världens godaste milkshake efter. Blueberry milkshake, som inte finns på menyn. "You gotta know someone on the inside" som Nick sa för att få den. När vi kom hem var klockan 9..ah ni fattar. To much USA, to little time. Efter skolan idag kommer Dortothy och hämtar mig. Ska hem och byta om till cheerleadingclotes och sen tillbaka till skolan för att åka med footballteamet och cheerleading till någon annan stans där vi har macth. GO MAVRICKS!!!
Nu ska Frida få låna min dator ett tag. tusen miljarder pussar hem till sverige!!

dress? cheerleading

Dessa klänningar har Rachel lånat ut till mig, till cornation. Jag vet dock inte vilken jag ska ha. Det lutar mot den 3de (den till höger). Den skulle passa bra till mina skor. Jag behöver dock hjälp. Ska jag ha någon av dessa eller köpa en ny..?

DHär ser ni mig i min cheerleading-outfit. Varje fredagkväll kommer jag hoppa omkring  i dessa kläder. Jag gillare! Och när vi har home-game kommer jag ha detta på skolan :) haha.

Ett snabbt inlägg

...jag Alexis och Karen skaso snart fara någonstans och äta och sen till walmart. Jag har en inköpslista som är lika lång som avståndet till Umeå. Nästan i alla fall. Det blir en dyr månad. Pengar till classtrip, 100$ till cheerleading worm-ups, massa $ till tenniskläder, måste köpa kläder till homecomming, nya joggingskor (dom har gått sönder), heels till homecomming cornation, cheerskor... Aja.

update form today and yesterday

Äntligen lite tid...eller inte. Sitter just nu med läxor, läxor och läxor. Igår efter skolan hade vi en tennis-meet som jag inte vill prata om. Jag hade en dålig dag. Hur som helst. Efter mina två matcher sprang jag tillbaka till skolan och till "the gym" för att träna med cheerleader(na/s). Det var kul även fast jag inte hann med så mycket. Jag och Raffaella fick vår cheerleading outfits och nu hänger den så fint i min garderob!  På fredag har vi away-game och då ska vi följa med och bara titta på (iklädd våra cheerleading outfits). Jag ska ta med kameran och filma varje cheer så jag kan träna hemma! Raffi har ingen anna sport så hon får mer träning än mig. Hur som heslt. Kom hem vid halv 8 och jag hade missat första halvtimmen av ONE TREE HILL säsong 7 som började igår. Det lilla jag såg verkade lovande. och gossipgirl efter det. It's gonna be a good year! Vid 9 kom jag ner på mitt rum och gjorde läxor och sen somnade jag...i behov av SÖMN (obviously)!
.
Idag då...ungefär samma sak. Skola och sen tennis. Kom hem vid halv 8 idag igen och nu sitter jag på mitt rum och..pluggar. På skolan idag blev alla "foreign exchangestudens" kallade till the office. Vi tog kort till lokaltidningen och fick veta lite om homecoming som är nästa vecka. Vi kommer gå upp på scenen under cornation (homecoming king and queen) och sitta där med dom. Vilket innebär att man måste ha en coktail-klänning och heels, och det innebär shopping! Så i helgen ska jag och några girls fara på shoppingtur!  Snart är det nog dags för sängen..klockan är trots allt över tio, och det innebär säng för mig...

GRATTTTTIS!

1000 kramar till min världens bästa Mikafika som fyller år idag!! Älskar dig vännen!! ♥

meet

Lång dag idag. Klockan är kring 10 och jag ligger i sängen och ska snart sova. Mötet med alla utbytesstudenter gick fintfint! Det var kul att prata med någon som går igenom samma saker som man själv gör...även fast jag gör det varje dag på skolan. However så kom jag, Ringa och Anne fram till att vi ska byta från den engelska kurs vi läser nu. Vi läser engelska 12, med andra ord engelsk litteratur och hur engelskan har utvecklats genom åren...blablabla. Det visade sig att jag var inte den enda som hade det klurigt med läxan idag! Vi ska iallafall försöka byta till en lättare engelska kurs där vi faktiskt får lära oss språket bättre, och inte vars det kommer ifrån. Vilken lättnad!
.
Imorgon har jag fullt schema..och jag vet inte om jag får ihop det. Skola som vanligt mellan 8 och 3, och 4 har vi en tennis-meet som brukar hålla på i två timmar, eller längre...här har vi problemet. Jag ska träffa alla cheerleaders kl 5...hum? what to do? Ska jag försöka gå från tennisen tidigare eller skippa cheerleading? Jag vill inget av dom? Juste, jag måste komma ihåg att ta med lite käk...bla.
.
Godnatt.

walnuts

Jag är totalt lost när det gäller engelska läxan...Totalt lost!!! Katten ligger på min arm samtidigt som den slickar på mitt finger?!?! Come on? Snart ska vi fara iväg på pick nick med andra utbytesstudenter i området. Det blir nog bättre än läxan...Jag orkar inte engelska läxa...Engelsk litteratur skit. Is fate stronger than any man's mind? Say what? Tur att mama dorothy nyss kom med valnötter och en soduko bok till mig!! ♥

a cat

Det är inte lätt att plugga när Moose sitter i mitt knä....

kite day - the movie - church and homework

Hej. Det blev inte riktigt som planerat igår.. Jag, Gary och Nick satte oss i bilen och körde till "flygplatsen". När vi var kanske 500 m därifrån set vi något konstigt på himlen och funderar vad det är. Nick trodde att det var den amerikanska flaggan eller något men när vi kommer närmre ser vi att det är massa drakar...come on? haha. Vi körde dit ändå och stod och pratade med en enbent man och hans fru som flög drake. Det blev alltså ingen flygtur med planet. Det kommer fler tillfällen!
Efter det for vi tillbaka till Sherburn och hem till Nick. Efter ett tag åkte jag och Gary till St. James (med bil) och tittade på Alexis och resten av tennisteamet som spelade tennis. Efter det käkade vi på mc donkan, drive in. Mamma, jag tog sallad ;). Åt i bilen och åkte till Trimont där jag blev avsläppt hos Karen och väntade på att hon skulle duscha klart. När hon hade duschat klart åkte vi till Fairmont där vi träffade Reffi, Maddie, hennes pojkvän, Megan och hennes kompis och kikade på bio. Inglourious Basterds är inget jag rekomenderar...så att säga. Hur som helst. Jag älskar UMEÅ! Perfekt storlek på en stad har jag kommit fram till nu. Det är som att den delen av USA där jag är lever kvar på 90-talet (inte bara när det gäller mode alltså). I salongen var det vi och två till personer.  Thats that.
.
Jag har varit uppe i några timmar nu. Klockan är 10.40 här och vi har redan varit i kyrkan och hemma hos någon och fikat! Kyrkan var...inget för mig men jag ska ge det några gånger innan jag bestämmer mig. Det kanske händer att jag väljer att inte gå till kyrkan och de accepterar min underbara familj! :)
.
För övrigt så sitter jag ute på min lilla altan och ska fösöka göra läxa samtidigt som jag chattar, bloggar och svarar på mail. Huvva. Vi har massa frågor som vi ska svara på i engelsk litteratur................................behöver jag säga mer? Böckerna är gigantiska här. Jag vägrar ta hem massa böcker varje dag!!!

fly away

Snart sätter jag och Gary oss i planet och flyger till St. James, MN och kikar på tennis! Jag tar definitift med kameran och fotar världen!  Puss

am football och cheerleader

NU ska ni få höra mina vänner! Jag ska bli cheerleader! yeei. Igår var jag som sagt på football. Jag och resten av Sherburn befann sig där. Hur trevligt som helst med massa folk! Dock fattade jag inte så mycket av spelet, jag lär mig nog så småning om hoppas jag! Det var parents night för tennisen vilket innebär att alla tennisspelare tillsammans med sina föräldrar går ut på planen i halvlek och blir presenterade. Det var lite småläskigt att stå där mitt på the feild men kul!
Idag är det tennis på schemat. Dock inget lir för mig :( Alexis och Dorothy är redan där och om det lättar på himlen så ska jag och Gary ta planet dit! Ihhhh, jag ska kanske flyga idag! funfunfun!


NU

Sådär. NU har jag duschat och sitter i soffan med mörk choklad, importerad från Sweden, vatten på flaska, homework, datorn och en film. Filmen får 60 % av min uppmärksamhet, utan tvekan. Jag hade chansen att fara på vollyball game men var trött efter tennisen så grandma Jane körde hem mig i sin fina bil. Jag ska se klart filmen och sedan skutta i säng, kanske.
Imorgon är det skola på schemat, as usual. Efter det tennis practise. Sen är det football game. It's on man! På lördag är det tennis på schemat, tror dock inte att jag ska spela och sen på söndag ska jag och alla andra utbytesstudenter som åker med STS ha en liten get together!

i succeed

ohhh. Gissa vem som vann sin första tennismatch idag, då jag var själv på planen!!! 6-3 till mig! :D Jag ska utan tvekan fortsätta med tennis när jag kommer hem till Sverige! Och jag ska utan tvekan duscha nu!
Varför går det inte att lägga in bilder????


the civil war...is what?

Hello. Låååång dag idag. Mina ögonlock är tunga som bly men jag ska inte sova på ett tag, trots att klockan är runt 22.  Jag tänkte vara duktig och läsa om The Civil War, på svenska. Vi håller på med det på american history nu och jag hänger inte med. Så om jag läser på svenska, älskade svenska, så hänger jag förhoppningsvis med imorgon. Förhoppningsvis! Annars så har dagen varit bra. Efter skolan var det tennis träning i 2 h och jag blir bättre för var dag som går. Kom hem vid 6, tog en dusch och käkade middag. Jag gav familjen mina presenter och de blev superglada. Framför allt imponerade över hur duktig morfar och farfar jag har! Mamma och pappa, ser ni det? Jag bjussade även på djungelvrån och damit att jag inte hade kameran med mig för vilka faces de gjorde. haha. Efter det åkte vi till Nick en sväng. Alexis ville träffa Lola! Sen tog vi bilen hem igen och kikade tennis (fedderer vs. Söderling. Svensk stolthet, trots att han förlorade?) och åt glass. Nu..nej, snart ska jag sova.

Imorgon tänkte jag ta med kameran till skolan och dokumentera min dag lite bättre!

study hall

Hej. Just nu sitter jag i skolan i bibloteket. Jag har study hall just nu men jag har gjort alla laxor osv. Jag vet inte vad jag ska hitta pa nu...Dagen har gatt bra, hitills i alla fall. Jag har tre lektioner kvar...de tre drygaste. Historia (jag hatar historia och fattar inte hur jag kunde fa MVG i det...), C.I.A (verkar i och for sig ganska kul) och sen English, vilket borde vara kul. MEn vi ser val. Efter skolan har jag tennis practise i 2 timmar.
Oh, jag forsvov mig nastan imorse. Doroty knackade pa dorren halv 8 och fragade om jag var vaken...vilket jag inte var men vi kom till skolan i god tid!

Nu ska jag hitta nagot att gora. Ha det :)


me, Karen & Alexis @ the state fair...

Jag kan ju meddela att vi inte blev speciellt nödja..men kul ändå! Do you like?

first day @ high school...

var spännande! Minst sagt. Jag och Alexis  (jisses vad jag är glad att jag har henne) satte oss i bilen imorse vid kvart i 7. Kvart över 8 ringde klockan och alla elever försvan från korridorerna och in i klassrummen. Själva lektionerna var inte så händelserika. Vi fick betygskriterier och annat tråkigt, böcker osv. Efter ett x-antal minuter ringer en klocka och alla elever springer ut från klassrummet, även om läraren är mitt i en genomgång och korridorerna fylls med elever. Vi har två minuter på oss från att en lektion har slutat tills nästa börjar, det är inte mycket att spela på men skolan är ganska liten så det funkar super! När klockan ringer igen står korridorerna tomma. För att få gå på toa/hämta något i skåpet måste en lärare skriva i en Student Planer som alla elever har fått. När sista klockan för dagen ringer fylls korridorerna åter igen med elever som antingen har bråttom att hinna med den gula skolbussen, elever som har bråttom till football practice eller en tennis-meet i St. James. Sistnämda för mig idag. Jag och Nancy satte oss på bussen med Mr. Bettin mot Trimont där vi hämtade upp några andra tjejer och sedan vidare till St. James. Väl där värmde vi upp och sedan lirade vi tennis. Jag och Nancy spelade tillsammans. Vi vann en match och förlorade två. Dorothy var där som moraliskt stöd för mig och hon sa att jag blir bättre och bättre (Hör du det?). Jag har iofs alltid varit bättre än Nancy. Hon är tydligen ingen favorit i tennisgruppen ;) När vi (Jag och Dorothy) åt vi middag och jag gick och duschade. Det hann inte gå många minuter innan hon kommer ner till mig och frågar om jag ville följa med och hämta en liten puppy som Nick skulle få. Lola heter hon.
Det var den dagen. Nu ska jag sova ♥

minnesota state fair + mall of america

Hej där! Jag har varit lite frånvarande de senaste dagarna. Jag har anledning till det. I Fredags morse satte vi (jag, alexis, karen, dorothy och gary) oss i bilen och körde mot Minneapolis och Minnesota state fair för att vara där några dagar. Minnesota state fair är ungefär som Noliamässan fast myyyyycket större, mer mat, tävlingar, farmare som tävlar om vem som har bäst ko, gris, häst osv, åk attraktioner så som parisehjul (?), berg och dal bana osv osv. Allt är så mycket större här. Två dagar hängde vi på The Fair där det blev mycket mat och gående (?), samt  mycket djur.. Det var kul. sista dagen (måndag) åkte vi till The Mall of America som är den största gallerian i hela USA. Ta den du!? Det var way to big med för mycket affärer och för stort urval...Det var till och med ett litet tivoli i mitten av allt. Under den 3 timmars långa bilresan hem sov jag, karen och Alexis. När vi kom hem tog jag en springtur och efter det har kvällen bara swischat förbi.
Från ett ämne till ett annat. Imorogn (tisdag)börjar min första dag på high school. Jag är sjukt spänd men ändå nervös. Första lektionen är drivers ed och ja, läraren sa på introt som jag var på förra veckan att kursen inte alls är rolig...way to go!
Hur som helst. Lite bilder kanske?
det är en varmkorv som är friterad i någon slags smet med ketchup på...OMG.
här köper man HINKAR med cookies. sjukt goda!
vi äter friterad mozzarella ost...ingen höjdare.
Mall of America, med tivoli i mitten!
Godnatt folks. Klockan är 22.20 och det är dags att sova så jag är pigg imorogn, första dagen på High school!!!

mitt hem i USA

Osminkad och sjuk men jag bjuder ändå på videon. Hope you like it!
'

sick man sick

Precis som rubriken...jag är sjuk och precis som jag trodde så blev det ingen tennis idag. Istället ligger jag i sängen, med Lars Winnerbäck i öronen och äter upp godiset som jag köpte till familjen (som dom inte har fått än). Svenskt godis borde höjas till skyarna säger jag bara! Vill bara upplysa alla om att jag har världens träningsverk.....Jag var ute och sprang här om dagen och gjorde massa styrkeövniingar + att jag hade tennis. Good girl!

Nu ska jag krypa upp ur sängen. Snart, någon gång i framtiden kommer ett videoinlägg i form av en rundtur i mitt hem :) kul va?last two days

När jag skypade med bror och pappa tidigare idag efterlyste de mer bilder. Här kommer några från när jag, Alexis och några av hennes vänner var och bowlade igår. För det första så känns det sjukt konstigt att alla har körkort här- men ack så skönt! Ah, eller jag måste ju hur som helst förlita mig på någon, nu mer än någonsin. Vi var och bowlade som sagt och efter det for vi på Perkins. Det är en resturang/cafe och eftersom alla redan hade ätit middag så trodde jag att vi bara skulle fika men icket. Alla tog en x-tra middag, inte jag, men alla andra. Plus att två tjejer delade på en paj (bild 6). Jag å andra sidan tog Strawberry Pancakes. Yummie. Efter det körde Alex (bild 1) hem oss och vi stupade i säng.

Idag har vi varit på skolan. Ingen skoldag utan en slags "inskolning" där man får lära känna skolan osv. Det var kul och lärorikt. High school är helt annorlunda från gymnasium. Allt man gör, gör man i skolan. Alla sporter och aktiviteter har skolan hand om. Det är bra och jag tror att det är det som skapar den sammanhållningen. Jag följde med Alexis på school council, det är ungefär som elevrådet. Där planerade de homecomming osv. Spännande att få lite info om det. Sen for vi hem och hänge med Liz, satt i köket och pratade med mama Dorothy men efter ett tag slank jag ner på mitt rum och chattade med sverige och skypade med familjen ! Efter det bar det av på tennis-meet. Dock så spelade inte jag men det kommer. Förhoppningsvis kommer jag spela på tisdag, om jag är frisk. Jag tror att jag ska skippa träningen imorogn (8-10 på morgonen) och försöka bli frisk!!! Orkar inte ha ont i halsen och snyta mig hela tiden.

Alex är redo för bowling!
Alexis, Taylor och Haley.
Haley, Alexis och Moi! Funny faces.
Lägg märke till Alexis miner på varje bild! (och händerna?)
Strawberry pancakes!
some kind of pie...


Jag slänger in några bilder från tennisen också :)
Snack-table. Fruktsallad och massa kakor...dock bara för tennisspelarna :)
Mama Dorothy och grandma June tittar på tennis!

Jag ska försöka göra allt för att sova bort denna förkylning...God natt, over and out.

jag älskar erPratade nyss med pappa, jocke, jesper och zorrogubben på Skype! Som förövrigt är det bästa som finns när man befinner sig så långt ifrån varandra. Nu vill jag prata med mamma också! Idag har jag varit på "introduktion" på skolan. Berättar mer om det senare när jag har kommit hem från tennisen.  

Godmorgon/Godnatt

I Sverige kliver nog de flesta upp nu. Hos er är klockan kring 7 på morgonen och hos mig, på andra sidan är klockan 12 på natten. Sjuka tidsskillnader. Hur som helst så tänkte jag hälsa er God morgon innan jag lägger mig för att sova. Ni kan väl skriva en gullig kommentar så jag blir glad när jag vaknar imorgon?  Puss 

my own blanket of the U.S

Jag har gjort klart filten som jag pratade om igår. Den blev superfin. Ena sidan är typ amerikanska flaggan i form av USA (?) och ena sidan är mörkblå. Den är superfin, varm och skön. Den ska jag ha när vi far på fotbolls matcher osv. Kung över djungeln. Jag, Alexis och Gary har spelat tennis på Wii och jag var väldigt duktig. Det är iofs inte alls som att spela for real, men kul var det! 

besöksrekord

Ojdå. Såg nyss att jag hade besöksrekord i förrgår. Keep it coming! Över 100 st kikade in. Mycket tack och jag hoppas att ni fortsätter med det ! !

Senaste modet från Sherburn........

Varför inte ett par utsvängda byxor som är söndertrampade? Eller kanske en t-shirt /hood/byxor med ditt namn/smeknamn på? Everybody does it these days.

the principal, wallmart, the mall and tennis

Jag tänkte göra ett helhjärtat försök att blogga med blider nu.  Idag har jag, dorothy och Alexis farit omkring och fixat massa saker. Vi började med att träffa "the principal" på skolan för att bestämma vilka kurser jag ska läsa. Detta är vad jag ska ha, first semester.

1. Drivers Education (yeees, jag får ta körkortet här!!!!!!! :D )
2. Writing (typ engelska med grammar och skit. Välbehövligt)
3. Geometry (matte)
4. Chior (yeeei!)
5. Study hall
6. American history
7. C.I.A (har ingen aning om vad det är men Alexis och hennes kompisar sa att det var fun)
8. English...........

Thats that. However. Efter det åkte vi till Wallmart för att köpa skrivblock, pennor, miniräknare osv. shampoo, balsam, saker till mitt rum och lite annat nödvändigt. Efter det vidare för att äta mat, tacos och vatten (på flaska som alla säger att jag ska börja med. ofc). Sen bar det av till The Mall. Alexis har tjatat om ett par nya jeans som alla har här. Fula enligt mig! Modet här är kvar på 90-talet med utsvängda jeans....Hoppas att de inte sitter och översätter vad jag skriver nu. Jag, å andra sidan köpte ett par shorts och ett par hotpants. Sedan for vi på en tygaffär. Dorothy tyckte att jag skulle ha en speciell filt som man  "gör själv". Jag valde ut tyg och imorogn ska vi "göra" filten. Bild på det kommer så småning om. Efter det for vi till Alexis tennismeet och satt där i två timmar och väntade på att alla skulle spela klart. Vidare hem för att äta middag. Lokalodlade majskolvar, yummmiee! Och nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Det har varit en lång men händelserik dag här i USA. 

1. Tennismeet. 2. Några av alla hundratals mönster man kunde välja mellan till filten. 3. Tacos. 4. Wallmart. 


törstiiiiiiig

Hemma från träningen som gick super. Snart ska vi iväg på amerikans fotboll. Men det jag tänkte säga var: JAG HAR INGEN ANING OM HUR JAG SKA SLÄCKA TÖRSTEN!? Vattnet är vidrigt! Om jag visste om detta hade jag packat en hel resväska med vatten. V-A-T-T-E-N! Someone`?

Jag skulle kunna dricka havsvatten...Vattnet här är en blandning mellan saltvatten, vatten med alger och vatten med järn i.....Ah ni kanske kan tänka er?

RSS 2.0